
Paradicsomos krumplifőzelék tükörtojással
Paradicsomos krumplifőzelék tükörtojással
Aki szereti a paradicsomos ételeket, annak ez is bejön. 😊
Hozzávalók
3 adag
- 60 dkg burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 7 dl paradicsomlé (sűrű, házi)
- ízlés szerint só
- 2 ek cukor
- ízlés szerint zellerzöld
- 3 ek étolaj
- 2 ek liszt (púpos)
- 1 tk pirospaprika
Elkészítés
50 perc
A tisztított burgonyát mosás után a lábasba kockáztam.
Felöntöttem 5 dl paradicsomlével és 2 dl vízzel. Ezzel a mennyiséggel nekem pont ellepte a krumplit.
Hozzátettem a sót, cukrot, aprított zellerzöldet, és takarékon, lefedve főztem.
Kicsit tovább fő, mintha csak vízben főznénk, és nem fő szét.Míg a burgonya főtt, felaprítottam a hagymát, és készítettem egy hagymás rántást. A tűzről levéve, összekevertem pirospaprikával.
Amikor a krumplit puhának találtam, felengedtem a rántást 2 dl paradicsomlével + 1 dl vízzel. Simára kevertem, és besűrítettem vele a főzeléket.
Ha szükséges, ilyenkor még lehet sóval, cukorral utánízesíteni.
Pár percig még forraltam. Ha túl sűrű, vízzel lehet korrigálni.Tükörtojást sütöttem rá, de bármit lehet...pl. fasírtot.
Jó étvágyat! 😋