
Párizsi kosár pirítóssal
Párizsi kosár pirítóssal
Retró reggeli vagy vacsora
Hozzávalók
1 adag
- 3 szelet párizsi
- 3 szelet rozskenyér (vagy bármilyen)
- 3 db tojás
- 2 e.k. olaj
- ízlés szerint só
- kevés aprított petrezselyem
Elkészítés
15 perc
Párizsit felszeleteltem, petrezselymet felaprítottam, serpenyőbe olajat tettem, amibe beletettem a párizsi szeleteket.
A kenyérszeleteket is az olajba tettem, gyengén megpirítottam.
(aki nem szereti az olajos pirítóst, tegye kenyérpirítóba)
A párizsi másik felét is megsütöttem, majd úgy fordítottam, hogy a mélyedés legyen felül. Aki ügyesebb, annak jobban felpöndörödik a párizsi. Azt hiszem, én vastagabbra vágtam a szeleteket a kelleténél, ezért nem lett nagyon mély a kosár.Óvatosan a mélyedésekbe engedtem a tojásokat, és letakarva, kis lángon sütöttem, míg a fehérje meg nem dermedt.
Sóztam, megszórtam petrezselyemmel.
Pirítósra téve tálaltam.
Jó étvágyat! 😋