Párizsi kosár pirítóssal

Párizsi kosár pirítóssal

Retró reggeli vagy vacsora 

Hozzávalók

1 adag

  1. 3 szelet párizsi
  2. 3 szelet rozskenyér (vagy bármilyen)
  3. 3 db tojás
  4. 2 e.k. olaj
  5. ízlés szerint só
  6. kevés aprított petrezselyem

Elkészítés

15 perc

  1. Párizsit felszeleteltem, petrezselymet felaprítottam, serpenyőbe olajat tettem, amibe beletettem a párizsi szeleteket.

  2. A kenyérszeleteket is az olajba tettem, gyengén megpirítottam.
    (aki nem szereti az olajos pirítóst, tegye kenyérpirítóba)
    A párizsi másik felét is megsütöttem, majd úgy fordítottam, hogy a mélyedés legyen felül. Aki ügyesebb, annak jobban felpöndörödik a párizsi. Azt hiszem, én vastagabbra vágtam a szeleteket a kelleténél, ezért nem lett nagyon mély a kosár.

  3. Óvatosan a mélyedésekbe engedtem a tojásokat, és letakarva, kis lángon sütöttem, míg a fehérje meg nem dermedt.

  4. Sóztam, megszórtam petrezselyemmel.

  5. Pirítósra téve tálaltam.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el