Pásztortarhonya

Pásztortarhonya

Nagyon finom csípős házikolbászt kaptunk, amitől különlegesen finom lett ez az étel.  

Hozzávalók

6 adag

  1. 2 e.k. olaj
  2. 0,40 kg gépi tarhonya
  3. 1 nagy fej vöröshagyma
  4. 0,25 kg füstölt kolbász
  5. 0,40 kg burgonya
  6. 3 e.k. lecsó
  7. 9 dl víz + 1
  8. ízlés szerint só
  9. ízlés szerint bors
  10. ízlés szerint ételízesítő
  11. 2 e.k. pirospaprika

Elkészítés

1 óra

  1. Burgonyát, vöröshagymát kis kockákra, kolbászt karikára vágtam. Tarhonyát, vizet, lecsót kimértem.

  2. A tarhonyát olajon megpirítottam. Hozzátettem a vöröshagymát, kolbászt...

  3. ...lecsót, burgonyát, pár percig összeforgattam őket.

  4. Rászórtam a fűszereket, pirospaprikát, összekevertem, felöntöttem vízzel, és letakarva nagyon takarékon főztem, míg el nem fogyott róla a víz. Még kicsit keménynek találtam a krumplit, ezért még öntöttem rá vizet, és tovább főztem takarékon.

  5. Miután elzártam a gázt, tálalásig fedő alatt hagytam.
    Úgy jó, ha kicsit szaftos a végeredmény.

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el