
Pásztortarhonya
Pásztortarhonya
Nagyon finom csípős házikolbászt kaptunk, amitől különlegesen finom lett ez az étel.
Hozzávalók
6 adag
- 2 e.k. olaj
- 0,40 kg gépi tarhonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 0,25 kg füstölt kolbász
- 0,40 kg burgonya
- 3 e.k. lecsó
- 9 dl víz + 1
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 2 e.k. pirospaprika
Elkészítés
1 óra
Burgonyát, vöröshagymát kis kockákra, kolbászt karikára vágtam. Tarhonyát, vizet, lecsót kimértem.
A tarhonyát olajon megpirítottam. Hozzátettem a vöröshagymát, kolbászt...
...lecsót, burgonyát, pár percig összeforgattam őket.
Rászórtam a fűszereket, pirospaprikát, összekevertem, felöntöttem vízzel, és letakarva nagyon takarékon főztem, míg el nem fogyott róla a víz. Még kicsit keménynek találtam a krumplit, ezért még öntöttem rá vizet, és tovább főztem takarékon.
Miután elzártam a gázt, tálalásig fedő alatt hagytam.
Úgy jó, ha kicsit szaftos a végeredmény.Jó étvágyat! 😋