
Petrezselymes parázskrumpli
Petrezselymes parázskrumpli
Amikor megjelenik tavasszal az újkrumpli, kötelező így elkészíteni ezeket az apró kis gömböket. 😊
Ezzel a módszerrel kicsit tovább tart, mint fazékban megfőzni, de megéri, mert nagyon finom.
Hozzávalók
4 adag
- 1 1/2 kg apró újburgonya
- 1,5 dl étolaj
- 1 dl víz
- 1 csokor nagy petrezselyem
- ízlés szerint só
Elkészítés
45 perc
A krumplikat alaposan megmosom (nem pucolom, nem dörzsölöm), egészben hagyva tepsibe rakom, aláöntöm az olajat, és a vizet. Alufóliával lefedem, előmelegített sütőbe teszem, 200 C fokra.
15 perc múlva leveszem a fóliát, és anélkül sütöm tovább.Amikor már csúnya ráncos, összekeverem az aprított petrezselyemmel, és rásütök még 5 percet.
Sültekhez nagyon finom köret, de akár még magában is.
Jó étvágyat! 😋