Petrezselymes parázskrumpli

Petrezselymes parázskrumpli

Amikor megjelenik tavasszal az újkrumpli, kötelező így elkészíteni ezeket az apró kis gömböket. 😊
Ezzel a módszerrel kicsit tovább tart, mint fazékban megfőzni, de megéri, mert nagyon finom. 

Hozzávalók

4 adag

  1. 1 1/2 kg apró újburgonya
  2. 1,5 dl étolaj
  3. 1 dl víz
  4. 1 csokor nagy petrezselyem
  5. ízlés szerint só

Elkészítés

45 perc

  1. A krumplikat alaposan megmosom (nem pucolom, nem dörzsölöm), egészben hagyva tepsibe rakom, aláöntöm az olajat, és a vizet. Alufóliával lefedem, előmelegített sütőbe teszem, 200 C fokra.
    15 perc múlva leveszem a fóliát, és anélkül sütöm tovább.

  2. Amikor már csúnya ráncos, összekeverem az aprított petrezselyemmel, és rásütök még 5 percet.

  3. Sültekhez nagyon finom köret, de akár még magában is.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el