Pirított gríz lekvárral

Pirított gríz lekvárral

Hozzávalók

2 adag

  1. 1 bögre búzadara
  2. 2 bögre víz
  3. 1 e.k. olaj
  4. porcukor
  5. lekvár

Elkészítés

20 perc

  1. A búzadarát olajon, sót hozzáadva megpirítottam. Ki hogy szereti, világosabbra, vagy sötétebbre.

  2. Lassan adagolva, állandóan kevergetve hozzáadtam a vizet.
    Előbb kása szerű lett, majd amikor már kezdett darabos lenni, letakartam, elzártam a gázt, és fedő alatt, legalább 10 percig pihentettem.

  3. 10 perc után fakanállal felkevergettem. Ilyenkor már morzsalékos.

  4. Porcukorral, lekvárral tálaltam.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el