
Piskótatekercs
Piskótatekercs
Hozzávalók
2 rúd
- 6 db tojás
- 20 ek kristálycukor
- 20 csapott ek liszt
- 16 ek víz
- 10 g vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 12 g sütőpor
- szükség szerint margarin, liszt a tepsi kenéshez
Elkészítés
1 óra hűtéssel együtt
Tepsit kikenni, sütőt bekapcsolni.
Tojásokat szétválasztani.
Sárgáját cukorral kikeverni, vizet hozzákeverni.
Fehérjét fölverni, lisztet sütőporral összekeverni.
Sütőporos lisztet, citromhéjat a cukros-vizes sárgájához keverni, majd hozzáforgatni a felvert fehérjét.
A felét kikent tepsibe önteni.
A maradék feléhez 2 ek kakaót keverni, és másik tepsibe önteni.
180 C-on 20 perc alatt megsül.
Hideg vizes konyharuhába csavarni.
Amikor kihűlt, kicsavarni, a sárga piskótát lekvárral, a kakaósat megfőzött pudinggal megkenni, visszacsavarni.
Felszeletelni.
Jó étvágyat! 😊