Piskótatekercs

Piskótatekercs

Hozzávalók

2 rúd

  1. 6 db tojás
  2. 20 ek kristálycukor
  3. 20 csapott ek liszt
  4. 16 ek víz
  5. 10 g vaníliás cukor
  6. 1 db citrom reszelt héja
  7. 12 g sütőpor
  8. szükség szerint margarin, liszt a tepsi kenéshez

Elkészítés

1 óra hűtéssel együtt

  1. Tepsit kikenni, sütőt bekapcsolni.

  2. Tojásokat szétválasztani.

  3. Sárgáját cukorral kikeverni, vizet hozzákeverni.

  4. Fehérjét fölverni, lisztet sütőporral összekeverni.

  5. Sütőporos lisztet, citromhéjat a cukros-vizes sárgájához keverni, majd hozzáforgatni a felvert fehérjét.

  6. A felét kikent tepsibe önteni.

  7. A maradék feléhez 2 ek kakaót keverni, és másik tepsibe önteni.

  8. 180 C-on 20 perc alatt megsül.

  9. Hideg vizes konyharuhába csavarni.

  10. Amikor kihűlt, kicsavarni, a sárga piskótát lekvárral, a kakaósat megfőzött pudinggal megkenni, visszacsavarni.

  11. Felszeletelni.

  12. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el