
Rakott kelkáposzta
Rakott kelkáposzta
Hozzávalók
8 adag
- 1,50 kg kelkáposzta
- 25 dkg rizs
- 60 dkg darált hús
- 1 ek étolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint pirospaprika
- 6 dl tejföl
- 1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
1 1/2 óra
A kelkáposztát nagyobb darabokra vágtam, sós vízben megfőztem.
A rizst is megfőztem.
A darált húsból pörköltet főztem. Csak kevés vizet, (szaftot) hagytam rajta.
A megfőtt rizs, és a pörköltet összekevertem. Ha kell, még utána lehet fűszerezni.
Egy tepsi aljára tettem a kelkáposzta felét, rá a rizses, húsos keveréket, majd a kelkáposzta másik felét.
Tejföllel letakartam, zsemlemorzsával megszórtam.Addig sütöttem, míg a zsemlemorzsa nem kezdett pirulni.
Jó étvágyat! 😊