Rakott kelkáposzta

Rakott kelkáposzta

Hozzávalók

8 adag

  1. 1,50 kg kelkáposzta
  2. 25 dkg rizs
  3. 60 dkg darált hús
  4. 1 ek étolaj
  5. 1 nagy fej vöröshagyma
  6. ízlés szerint só
  7. ízlés szerint bors
  8. ízlés szerint ételízesítő
  9. ízlés szerint pirospaprika
  10. 6 dl tejföl
  11. 1 ek zsemlemorzsa

Elkészítés

1 1/2 óra

  1. A kelkáposztát nagyobb darabokra vágtam, sós vízben megfőztem.

  2. A rizst is megfőztem.

  3. A darált húsból pörköltet főztem. Csak kevés vizet, (szaftot) hagytam rajta.

  4. A megfőtt rizs, és a pörköltet összekevertem. Ha kell, még utána lehet fűszerezni.

  5. Egy tepsi aljára tettem a kelkáposzta felét, rá a rizses, húsos keveréket, majd a kelkáposzta másik felét.
    Tejföllel letakartam, zsemlemorzsával megszórtam.

  6. Addig sütöttem, míg a zsemlemorzsa nem kezdett pirulni.

  7. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.