
Rakott krumpli sajttal
Rakott krumpli sajttal
Hagyományos változat, sajttal a tetején.
Hozzávalók
6 adag
- 1,5 kg burgonya - héjastól
- 10 db tojás
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 20 dkg lecsókolbász
- 5 dkg füstölt cserkész kolbász
- 2 ek étolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 500 ml tejföl
- 1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
1 1/2 óra
Burgonyát, tojást megmostam, megfőztem.
Hagymát rövid szálasra vágtam, kolbászokat karikára.A kolbászokat, és a hagymát olajon megfuttattam.
A krumplit, tojást, miután kihűlt megtisztítottam.Elkészítettem a tejfölt.
2 tojáshoz tettem ételízesítőt, borsot, villával felvertem, majd hozzákevertem a tejfölt.Miután mindent előkészítettem, elkezdtem összerétegezni egy jénai tálba.
Krumpli+kolbász-hagyma+tojás+2-3 kanál tojásos tejföl.
Megint krumpli+kolbász-hagyma+tojás, és a végén ráöntöttem a maradék tojásos tejfölt.
A krumplirétegeket gyengén sóztam.
A tetejét megszórtam zsemlemorzsával, és 200 C fokos sütőben megsütöttem.Amikor már megpirult, rászórtam a reszelt sajtot, és ráolvasztottam.
Jó étvágyat! 😋