Rakott krumpli sajttal

Rakott krumpli sajttal

Hagyományos változat, sajttal a tetején.

Hozzávalók

6 adag

  1. 1,5 kg burgonya - héjastól
  2. 10 db tojás
  3. 1 nagy fej vöröshagyma
  4. 20 dkg lecsókolbász
  5. 5 dkg füstölt cserkész kolbász
  6. 2 ek étolaj
  7. ízlés szerint só
  8. ízlés szerint bors
  9. ízlés szerint ételízesítő
  10. 500 ml tejföl
  11. 1 ek zsemlemorzsa

Elkészítés

1 1/2 óra

  1. Burgonyát, tojást megmostam, megfőztem.
    Hagymát rövid szálasra vágtam, kolbászokat karikára.

  2. A kolbászokat, és a hagymát olajon megfuttattam.
    A krumplit, tojást, miután kihűlt megtisztítottam.

  3. Elkészítettem a tejfölt.
    2 tojáshoz tettem ételízesítőt, borsot, villával felvertem, majd hozzákevertem a tejfölt.

  4. Miután mindent előkészítettem, elkezdtem összerétegezni egy jénai tálba.
    Krumpli+kolbász-hagyma+tojás+2-3 kanál tojásos tejföl.
    Megint krumpli+kolbász-hagyma+tojás, és a végén ráöntöttem a maradék tojásos tejfölt.
    A krumplirétegeket gyengén sóztam.
    A tetejét megszórtam zsemlemorzsával, és 200 C fokos sütőben megsütöttem.

  5. Amikor már megpirult, rászórtam a reszelt sajtot, és ráolvasztottam.

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el