
Rakott padlizsán
Rakott padlizsán
Hozzávalók
8 adag
- 1 kg padlizsán
- 50 dkg darált hús
- 1 bögre rizs (2 dl)
- 3 dl étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 db paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 4 dl tejföl
- 20 dkg reszelhető sajt
Elkészítés
70 perc
A padlizsánokat megmostam, felszeleteltem, besóztam. Paradicsomot karikára, hagymát kockára vágtam.
Hagymát olajon megdinszteltem, rátettem a darált húst, fehéredésig azt is dinszteltem. Megszórtam pirospaprikával, fűszereztem, felengedtem vízzel. Puhára főztem, lepirítottam róla a vizet, kis szaft maradt rajta.
Rizst is megfőztem. Összekevertem a hús és a rizst.
A padlizsán karikákról papírtörlővel leitattam a nedvességet, olajban mindkét oldalukat 1-2 perc alatt átsütöttem.
A kész dolgokat egy tepsibe rétegeltem. Padlizsán, paradicsom, húskeverék, padlizsán, paradicsom.
Meglocsoltam tejföllel, megszórtam egy kis zsemlemorzsával, és kb. 30 percig sütöttem. Amíg a teteje kicsit megpirult.
Megszórtam reszelt sajttal, 5 perc alatt ráolvasztottam.
Jó étvágyat! 😋