Rakott padlizsán

Rakott padlizsán

Hozzávalók

8 adag

  1. 1 kg padlizsán
  2. 50 dkg darált hús
  3. 1 bögre rizs (2 dl)
  4. 3 dl étolaj
  5. 1 fej vöröshagyma
  6. 3 db paradicsom
  7. 1 ek pirospaprika
  8. ízlés szerint só
  9. ízlés szerint bors
  10. ízlés szerint ételízesítő
  11. 4 dl tejföl
  12. 20 dkg reszelhető sajt

Elkészítés

70 perc

  1. A padlizsánokat megmostam, felszeleteltem, besóztam. Paradicsomot karikára, hagymát kockára vágtam.

  2. Hagymát olajon megdinszteltem, rátettem a darált húst, fehéredésig azt is dinszteltem. Megszórtam pirospaprikával, fűszereztem, felengedtem vízzel. Puhára főztem, lepirítottam róla a vizet, kis szaft maradt rajta.

  3. Rizst is megfőztem. Összekevertem a hús és a rizst.

  4. A padlizsán karikákról papírtörlővel leitattam a nedvességet, olajban mindkét oldalukat 1-2 perc alatt átsütöttem.

  5. A kész dolgokat egy tepsibe rétegeltem. Padlizsán, paradicsom, húskeverék, padlizsán, paradicsom.

  6. Meglocsoltam tejföllel, megszórtam egy kis zsemlemorzsával, és kb. 30 percig sütöttem. Amíg a teteje kicsit megpirult.

  7. Megszórtam reszelt sajttal, 5 perc alatt ráolvasztottam.

  8. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.