Rántott töltött gomba és rántott löncs

Rántott töltött gomba és rántott löncs

Hozzávalók

4 adag

  1. 8 db nagyobb gomba
  2. 400 gr löncs konzerv
  3. 15 dkg liszt
  4. 3 db tojás
  5. 15 dkg zsemlemorzsa
  6. ízlés szerint só
  7. A töltelékhez:
  8. 2 db zsemle
  9. 8 db gombaszár
  10. 1 db kisebb vöröshagyma
  11. 1 csokor petrezselyemzöld
  12. 1 db tojás
  13. ízlés szerint só
  14. ízlés szerint bors
  15. 0,5 dl étolaj
  16. 0,5 l étolaj a sütéshez

Elkészítés

60 perc

  1. A gombát megtisztítottam, levettem a szárát, a fejeket besóztam.
    A löncsöt felszeleteltem.

  2. Az aprított hagymát olajon megdinszteltem, majd az összevágott gombaszárakat is. Sóztam, borsoztam.

  3. Zsemléket beáztattam, kinyomkodtam, összekevertem az aprított petrezselyemmel, a dinsztelt hagymás gombával, tojással. Kicsit még utána sóztam.

  4. Megtöltöttem vele a gombafejeket.

  5. Bepaníroztam a szokásos módon a töltött gombákat, és a felszeletelt löncsöt.
    A maradék töltelékből gombócokat formáztam, és azokat is bepaníroztam, majd kisütöttem.

  6. Petrezselymes rizst, és tejfölös uborkasalátát adtam hozzá.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.