
Rántott töltött gomba és rántott löncs
Rántott töltött gomba és rántott löncs
Hozzávalók
4 adag
- 8 db nagyobb gomba
- 400 gr löncs konzerv
- 15 dkg liszt
- 3 db tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- ízlés szerint só
- A töltelékhez:
- 2 db zsemle
- 8 db gombaszár
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 db tojás
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 0,5 dl étolaj
- 0,5 l étolaj a sütéshez
Elkészítés
60 perc
A gombát megtisztítottam, levettem a szárát, a fejeket besóztam.
A löncsöt felszeleteltem.Az aprított hagymát olajon megdinszteltem, majd az összevágott gombaszárakat is. Sóztam, borsoztam.
Zsemléket beáztattam, kinyomkodtam, összekevertem az aprított petrezselyemmel, a dinsztelt hagymás gombával, tojással. Kicsit még utána sóztam.
Megtöltöttem vele a gombafejeket.
Bepaníroztam a szokásos módon a töltött gombákat, és a felszeletelt löncsöt.
A maradék töltelékből gombócokat formáztam, és azokat is bepaníroztam, majd kisütöttem.Petrezselymes rizst, és tejfölös uborkasalátát adtam hozzá.
Jó étvágyat! 😋