
Rendhagyó sólet
Rendhagyó sólet
Azért rendhagyó, mert nem füstölt libacombból, hanem kolozsvári szalonnával készült.
Hozzávalók
8 adag
- 70 dkg szárazbab
- 45 dkg kolozsvári szalonna
- 20 dkg árpagyöngy (gersli)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 ek liszt
- 1 e.k. pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 10 db tojás
Elkészítés
2 óra + áztatás
A babot éjszakára beáztattam.
A kolozsvári szalonnát felkockáztam, tojásokat megfőztem, elfeleztem.
Olajon a kockára vágott hagymát, zöldpaprikát, és paradicsomot megdinszteltem.
Majd sorban rátettem a gerslit, babot, szalonnát, pár percig összeforgattam.
Megszórtam liszttel, pirospaprikával, a fűszerekkel.Ezekkel is jól összeforgattam, és felengedtem kb 3 l vízzel.
Ez most kicsit még hígnak néz ki, de a gersli majd megissza.Felforraltam, letakarva sütőbe toltam, kb 150 C fokon, lassan főztem, úgy 2 órát.
Amikor minden megfőtt, hozzákevertem a felezett tojásokat.
Jó étvágyat! 😋