Rendhagyó sólet

Rendhagyó sólet

Azért rendhagyó, mert nem füstölt libacombból, hanem kolozsvári szalonnával készült. 

Hozzávalók

8 adag

  1. 70 dkg szárazbab
  2. 45 dkg kolozsvári szalonna
  3. 20 dkg árpagyöngy (gersli)
  4. 1 fej vöröshagyma
  5. 1 db zöldpaprika
  6. 1 db paradicsom
  7. 1 ek liszt
  8. 1 e.k. pirospaprika
  9. ízlés szerint só
  10. ízlés szerint bors
  11. ízlés szerint ételízesítő
  12. 10 db tojás

Elkészítés

2 óra + áztatás

  1. A babot éjszakára beáztattam.

  2. A kolozsvári szalonnát felkockáztam, tojásokat megfőztem, elfeleztem.

  3. Olajon a kockára vágott hagymát, zöldpaprikát, és paradicsomot megdinszteltem.

  4. Majd sorban rátettem a gerslit, babot, szalonnát, pár percig összeforgattam.
    Megszórtam liszttel, pirospaprikával, a fűszerekkel.

  5. Ezekkel is jól összeforgattam, és felengedtem kb 3 l vízzel.
    Ez most kicsit még hígnak néz ki, de a gersli majd megissza.

  6. Felforraltam, letakarva sütőbe toltam, kb 150 C fokon, lassan főztem, úgy 2 órát.

  7. Amikor minden megfőtt, hozzákevertem a felezett tojásokat.

  8. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.