Reszelt tészta

Reszelt tészta

Gyorsan elkészíthető levesbetét. Érdemes többet készíteni egyszerre, kiszárítani, és zárható edényben tárolni, így bármikor használható. 

Hozzávalók

55 dkg

  1. 30 dkg liszt
  2. 3 db tojás

Elkészítés

20 perc

  1. A lisztet, tojást, kemény tésztává gyúrtam, majd két felé vágtam.
    Kisebb gombócot könnyebb reszelni.
    Sót direkt hagytam ki, nem szoktam beletenni.
    Ez az adag csak 30 dkg lisztből készült, de lehet kevesebbet-többet csinálni.
    Az arány: 10 dkg liszt + 1 db tojás

  2. Nagylyukú reszelőn, sűrűn lisztezve, lereszeltem.

  3. Két tálcára terítettem száradni.
    Ez két napig is eltarthat, időnként átforgatva, attól függ, hol, mennyire hideg vagy meleg levegőn szárad.
    Én most a napra tettem. Ha jól kiszáradt, dobozba teszem.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el