
Reszelt tészta
Reszelt tészta
Gyorsan elkészíthető levesbetét. Érdemes többet készíteni egyszerre, kiszárítani, és zárható edényben tárolni, így bármikor használható.
Hozzávalók
55 dkg
- 30 dkg liszt
- 3 db tojás
Elkészítés
20 perc
A lisztet, tojást, kemény tésztává gyúrtam, majd két felé vágtam.
Kisebb gombócot könnyebb reszelni.
Sót direkt hagytam ki, nem szoktam beletenni.
Ez az adag csak 30 dkg lisztből készült, de lehet kevesebbet-többet csinálni.
Az arány: 10 dkg liszt + 1 db tojásNagylyukú reszelőn, sűrűn lisztezve, lereszeltem.
Két tálcára terítettem száradni.
Ez két napig is eltarthat, időnként átforgatva, attól függ, hol, mennyire hideg vagy meleg levegőn szárad.
Én most a napra tettem. Ha jól kiszáradt, dobozba teszem.
