Rizslisztes mákos-almás süti

Rizslisztes mákos-almás süti

Hozzávalók

1 nagy tepsi

  1. 6 db tojás
  2. 10 ek kristálycukor
  3. 10 ek cukrozott darált mák
  4. 8 ek rizsliszt
  5. 12 g sütőpor
  6. 1 db citrom héja és leve
  7. 2 db nagyobb alma
  8. 1 ek őrölt fahéj

Elkészítés

1 óra

  1. A tepsit kikenem margarinnal, megszórom liszttel. A gázsütőt begyújtom.

  2. Tojásokat szétválasztom.
    A sárgájához hozzáteszem a kristálycukrot, jól kikeverem.

  3. A fehérjét habbá verem.

  4. A cukrozott mákot, rizslisztet, sütőport, citromhéjat egy tálba teszem, és összekeverem.

  5. Almákat meghámozom, nagy lyukú reszelőn lereszelem, összekeverem a fahéjjal, és a citromlével.

  6. A cukros tojássárgájához keverem a lisztes keveréket, és a fahéjas almát, majd hozzáforgatom a felvert tojás fehérjét.

  7. A masszát a tepsibe öntöm, és az előmelegített sütőbe teszem.

  8. 15 percig rá sem nézek. Amikor már pirul a teteje, tűpróbával ellenőrzöm.

  9. Porcukorral megszórom, tetszés szerint szeletelem.

  10. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el