
Rizslisztes mákos-almás süti
Rizslisztes mákos-almás süti
Hozzávalók
1 nagy tepsi
- 6 db tojás
- 10 ek kristálycukor
- 10 ek cukrozott darált mák
- 8 ek rizsliszt
- 12 g sütőpor
- 1 db citrom héja és leve
- 2 db nagyobb alma
- 1 ek őrölt fahéj
Elkészítés
1 óra
A tepsit kikenem margarinnal, megszórom liszttel. A gázsütőt begyújtom.
Tojásokat szétválasztom.
A sárgájához hozzáteszem a kristálycukrot, jól kikeverem.A fehérjét habbá verem.
A cukrozott mákot, rizslisztet, sütőport, citromhéjat egy tálba teszem, és összekeverem.
Almákat meghámozom, nagy lyukú reszelőn lereszelem, összekeverem a fahéjjal, és a citromlével.
A cukros tojássárgájához keverem a lisztes keveréket, és a fahéjas almát, majd hozzáforgatom a felvert tojás fehérjét.
A masszát a tepsibe öntöm, és az előmelegített sütőbe teszem.
15 percig rá sem nézek. Amikor már pirul a teteje, tűpróbával ellenőrzöm.
Porcukorral megszórom, tetszés szerint szeletelem.
Jó étvágyat! 😊