Sajtos szójafasírt, petrezselymes karfiolpürével

Sajtos szójafasírt, petrezselymes karfiolpürével

Hozzávalók

27 db

  1. 200 gr szójagranulátum
  2. 500 ml forró víz
  3. 2 db zsemle
  4. 2 db tojás
  5. 1 fej közepes vöröshagyma
  6. 3 gerezd fokhagyma
  7. 1 ek étolaj
  8. 1 csokor petrezselyemzöld
  9. 15 dkg reszelt sajt
  10. 1 ek ételízesítő
  11. ízlés szerint őrölt bors
  12. 1 ek pirospaprika

Elkészítés

45 perc+1 óra áztatás

  1. A granulátumra szórom az ételízesítőt, borsot, és leöntöm a forró vízzel. 1 órát hagyom állni.

  2. Az apróra vágott vöröshagymát, és fokhagymát olajon megdinsztelem.

  3. A dinsztelt hagymákat olajjal együtt hozzáteszem a granulátumhoz, majd az aprított petrezselymet, áztatott-kicsavart zsemléket, tojásokat, pirospaprikát is hozzáadom.

  4. Jól összekeverem. Aztán beleforgatom a reszelt sajtot is.

  5. Gombócokat formázok, zsemlemorzsában megforgatom őket.

  6. Olajban pirosra sütöm.

  7. Bármilyen körettel finom, én most petrezselymes karfiolpürével tálaltam, aminek a receptjét külön megtalálod a receptjeim között.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el