
Sajtos szójafasírt, petrezselymes karfiolpürével
Sajtos szójafasírt, petrezselymes karfiolpürével
Hozzávalók
27 db
- 200 gr szójagranulátum
- 500 ml forró víz
- 2 db zsemle
- 2 db tojás
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek étolaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 ek ételízesítő
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 ek pirospaprika
Elkészítés
45 perc+1 óra áztatás
A granulátumra szórom az ételízesítőt, borsot, és leöntöm a forró vízzel. 1 órát hagyom állni.
Az apróra vágott vöröshagymát, és fokhagymát olajon megdinsztelem.
A dinsztelt hagymákat olajjal együtt hozzáteszem a granulátumhoz, majd az aprított petrezselymet, áztatott-kicsavart zsemléket, tojásokat, pirospaprikát is hozzáadom.
Jól összekeverem. Aztán beleforgatom a reszelt sajtot is.
Gombócokat formázok, zsemlemorzsában megforgatom őket.
Olajban pirosra sütöm.
Bármilyen körettel finom, én most petrezselymes karfiolpürével tálaltam, aminek a receptjét külön megtalálod a receptjeim között.