
Sárgabarack lekvár
Sárgabarack lekvár
Legjobban a sárgabarackból készült lekvárt szeretjük...
Mióta feltalálták a zselésítőket, még szeretem is csinálni, mert nem kell órákat kavargatni.
Hozzávalók
25 kisebb-nagyobb üveg
- 10 kg sárgabarack
- 1 kg cukor - kihagyható
- 9 cs. Haas cukor stopos zselésítő
Elkészítés
1 1/2 óra
Üvegeket kimostam, konyharuhán lefordítva vártak a sorukra.
A barackok megmosása, magozása után, leturmixoltam, és edényekbe tettem.
Megmértem, 9,1 kg lett.Hozzákevertem a zselésító szert, és a cukrot. Igaz, hogy cukor állítólag nem kéne hozzá, de a férjem édesebben szereti.
Feltettem főni. Forrás után 5 - 10 perc főzés elég.Az üvegeket a mosogatóba állítottam, és beletöltögettem a lekvárt.
Rácsavartam a tetejét, és pár percre fejre állítottam.
Megágyaztam, és eltettem őket aludni, jól betakargatva.
kb. 2 nap múlva felébresztem őket, és mennek a helyükre, várva, hogy vajas kenyérre, vagy süteményekbe kerüljenek. 😊Nyami... 😋