Sárgabarack lekvár

Sárgabarack lekvár

Legjobban a sárgabarackból készült lekvárt szeretjük...
Mióta feltalálták a zselésítőket, még szeretem is csinálni, mert nem kell órákat kavargatni. 

Hozzávalók

25 kisebb-nagyobb üveg

  1. 10 kg sárgabarack
  2. 1 kg cukor - kihagyható
  3. 9 cs. Haas cukor stopos zselésítő

Elkészítés

1 1/2 óra

  1. Üvegeket kimostam, konyharuhán lefordítva vártak a sorukra.
    A barackok megmosása, magozása után, leturmixoltam, és edényekbe tettem.
    Megmértem, 9,1 kg lett.

  2. Hozzákevertem a zselésító szert, és a cukrot. Igaz, hogy cukor állítólag nem kéne hozzá, de a férjem édesebben szereti.
    Feltettem főni. Forrás után 5 - 10 perc főzés elég.

  3. Az üvegeket a mosogatóba állítottam, és beletöltögettem a lekvárt.

  4. Rácsavartam a tetejét, és pár percre fejre állítottam.

  5. Megágyaztam, és eltettem őket aludni, jól betakargatva.
    kb. 2 nap múlva felébresztem őket, és mennek a helyükre, várva, hogy vajas kenyérre, vagy süteményekbe kerüljenek. 😊

  6. Nyami... 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.