
Sárgaborsóleves virslivel és csipetkével
Sárgaborsóleves virslivel és csipetkével
Hozzávalók
4 adag
- 20 dkg sárgaborsó
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 db kis karalábé
- 1 db kis zeller
- 1 fej kis vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 ek liszt
- 2 tk pirospaprika
- 1 csokor kis petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 4 db virsli
- 10 dkg házi csipetke
Elkészítés
70 perc
Sárgaborsót megmostam, zöldségeket, vöröshagymát megpucoltam, összevágtam kis hasábokra, a vöröshagymát egyben hagytam.
Fazékba tettem mindent, feleresztettem vízzel, hozzátettem a fűszereket, a pirospaprika kivételével. Lassú tűzön főztem.
Közben kiolvasztottam a kis kockára vágott szalonnát, tettem hozzá 1 ek lisztet, és az aprított fokhagymát. Halványra pirítottam, majd tűzről levéve, pirospaprikát kevertem hozzá.
A csipetkét külön ételízesítős vízben megfőztem, virsliket felkarikáztam.
Amikor megfőtt a levesben minden, feleresztettem a rántással, beletettem a kifőtt csipetkét, és a virslit. 2-3 perc forralás után kész.
Jó étvágyat! 😋