Sárgaborsóleves virslivel és csipetkével

Sárgaborsóleves virslivel és csipetkével

Hozzávalók

4 adag

  1. 20 dkg sárgaborsó
  2. 1 szál sárgarépa
  3. 1 szál fehérrépa
  4. 1 db kis karalábé
  5. 1 db kis zeller
  6. 1 fej kis vöröshagyma
  7. 2 gerezd fokhagyma
  8. 5 dkg füstölt szalonna
  9. 1 ek liszt
  10. 2 tk pirospaprika
  11. 1 csokor kis petrezselyem
  12. ízlés szerint só
  13. ízlés szerint bors
  14. ízlés szerint ételízesítő
  15. 4 db virsli
  16. 10 dkg házi csipetke

Elkészítés

70 perc

  1. Sárgaborsót megmostam, zöldségeket, vöröshagymát megpucoltam, összevágtam kis hasábokra, a vöröshagymát egyben hagytam.

  2. Fazékba tettem mindent, feleresztettem vízzel, hozzátettem a fűszereket, a pirospaprika kivételével. Lassú tűzön főztem.

  3. Közben kiolvasztottam a kis kockára vágott szalonnát, tettem hozzá 1 ek lisztet, és az aprított fokhagymát. Halványra pirítottam, majd tűzről levéve, pirospaprikát kevertem hozzá.

  4. A csipetkét külön ételízesítős vízben megfőztem, virsliket felkarikáztam.

  5. Amikor megfőtt a levesben minden, feleresztettem a rántással, beletettem a kifőtt csipetkét, és a virslit. 2-3 perc forralás után kész.

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el