
Sárgarépafőzelék tükörtojással
Sárgarépafőzelék tükörtojással
Hozzávalók
4 főre
- 1 kg sárgarépa
- 1 dl étolaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 ek kristálycukor
- ízlés szerint só
- 3 ek liszt
- 0,5 l tej
- A tojás feltéthez:
- 0,5 dl étolaj
- ízlés szerint tojás
Elkészítés
30 perc
A sárgarépát meghámozom, és aprítóval felaprítom a petrezselyemmel együtt. Lehet reszelni is, vagy vékony kis karikákra vágni.
Olajon, kis vízzel, sóval, cukorral puhára párolom.
Amikor puha, és a víz is elpárolgott, meghintem liszttel, és tejjel felengedem. Ha túl sűrű, lehet még vízzel hígítani.
Simára keverem, felforralom, még megszórom egy kis friss petrezselyemmel.
A tojást olajon megsütöm.
Jó étvágyat! 😊