
Savanyú káposztás sztrapacska
Savanyú káposztás sztrapacska
Volt régebbi főzésnél fel nem használt káposzta a háznál, és ez lett belőle. Hm...nem is rossz!
Hozzávalók
6 adag
- 80 dkg burgonya
- 25 dkg liszt (burgonya függő)
- 2 db tojás
- ízlés szerint só
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg savanyú káposzta
- 1 ek pirospaprika
- ízlés szerint ételízesítő
Elkészítés
1 óra
A káposztát kimostam, kicsit felaprítottam.
Kockára vágott hagymát megpirítottam, rátettem a káposztát, pirospaprikát, ételízesítőt. Kevés vízzel, fedő alatt puhára pároltam. A vizet teljesen elpárologtattam róla.
Közben a krumplit meghámoztam, aprítóval aprítottam pépesre. Aki jobban szereti szálasabban, reszelheti is.
Összekevertem liszttel, tojással.
Sós vízbe szaggattam, megfőztem, és a káposztára szedtem, összekevertem vele.
Jó étvágyat! 😋