Savanyú káposztás sztrapacska

Savanyú káposztás sztrapacska

Volt régebbi főzésnél fel nem használt káposzta a háznál, és ez lett belőle. Hm...nem is rossz!  

Hozzávalók

6 adag

  1. 80 dkg burgonya
  2. 25 dkg liszt (burgonya függő)
  3. 2 db tojás
  4. ízlés szerint só
  5. 2 ek étolaj
  6. 1 fej vöröshagyma
  7. 50 dkg savanyú káposzta
  8. 1 ek pirospaprika
  9. ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés

1 óra

  1. A káposztát kimostam, kicsit felaprítottam.

  2. Kockára vágott hagymát megpirítottam, rátettem a káposztát, pirospaprikát, ételízesítőt. Kevés vízzel, fedő alatt puhára pároltam. A vizet teljesen elpárologtattam róla.

  3. Közben a krumplit meghámoztam, aprítóval aprítottam pépesre. Aki jobban szereti szálasabban, reszelheti is.

  4. Összekevertem liszttel, tojással.

  5. Sós vízbe szaggattam, megfőztem, és a káposztára szedtem, összekevertem vele.

  6. Jó étvágyat! 😋


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el