Sertéspörkölt galuskával

Sertéspörkölt galuskával

Hozzávalók

6 adag

  1. 1 ek étolaj
  2. 1 nagy fej vöröshagyma
  3. 2 ek lecsó
  4. 1 ek pirospaprika
  5. 1 kg sertés comb (vagy lapocka)
  6. ízlés szerint só
  7. ízlés szerint bors
  8. ízlés szerint ételízesítő
    A galuskához:
  9. 0,50 kg liszt
  10. 4 db tojás
  11. ízlés szerint só
  12. 2 ek étolaj

Elkészítés

1 óra

  1. Olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteltem, majd rátettem a lecsót.

  2. Rátettem a kockára vágott húst, és fehéredésig pároltam.

  3. Megszórtam pirospaprikával, fűszereztem, felengedtem még kis vízzel, és fedő alatt főztem.

  4. Míg főtt a pörkölt elkészítettem a galuskát.
    Egy tálba tettem a lisztet, és a tojást.

  5. Vízzel összekevertem.

  6. Forrásban lévő sós vízbe szaggattam.

  7. Leszűrtem, hideg vízzel leöblítettem.

  8. Kis olajra szedtem, összekevertem.

  9. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el