
Sertéspörkölt galuskával
Sertéspörkölt galuskával
Hozzávalók
6 adag
- 1 ek étolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek lecsó
- 1 ek pirospaprika
- 1 kg sertés comb (vagy lapocka)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
A galuskához: - 0,50 kg liszt
- 4 db tojás
- ízlés szerint só
- 2 ek étolaj
Elkészítés
1 óra
Olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteltem, majd rátettem a lecsót.
Rátettem a kockára vágott húst, és fehéredésig pároltam.
Megszórtam pirospaprikával, fűszereztem, felengedtem még kis vízzel, és fedő alatt főztem.
Míg főtt a pörkölt elkészítettem a galuskát.
Egy tálba tettem a lisztet, és a tojást.Vízzel összekevertem.
Forrásban lévő sós vízbe szaggattam.
Leszűrtem, hideg vízzel leöblítettem.
Kis olajra szedtem, összekevertem.
Jó étvágyat! 😋