
Sokmagos rozskenyér
Sokmagos rozskenyér
Hozzávalók
1, 50 kg-os kenyér
- 2,5 dl víz
- 2,5 dl aludt tej
- 1 tk cukor
- 30 dkg világos rozsliszt
- 30 dkg rozsos kenyérmix
- 2 kk só
- 1 ek őrölt lenmag
- 1 ek egész lenmag
- 1 ek napraforgómag
- 1 cs szárított élesztő
- 1 ek sikér
- 1 ek étolaj
A tetejére: - ízlés szerint rozspehely
- ízlés szerint lenmag
Elkészítés
2,5 óra
Az alapanyagokat dagasztó-kelesztő programra tettem a kenyérsütőbe. 1 1/2 óra. Kivajazott, lisztezett jénaiba formáztam, megszórtam a magokkal és újra kelesztettem.
180 C fokon megsütöttem. A sütőben kicsit összement, (nem szép tőle) de azért finom lett.
Jó étvágyat! 😋