Sokmagos rozskenyér

Sokmagos rozskenyér

Hozzávalók

1, 50 kg-os kenyér
  1. 2,5 dl víz
  2. 2,5 dl aludt tej
  3. 1 tk cukor
  4. 30 dkg világos rozsliszt
  5. 30 dkg rozsos kenyérmix
  6. 2 kk só
  7. 1 ek őrölt lenmag
  8. 1 ek egész lenmag
  9. 1 ek napraforgómag
  10. 1 cs szárított élesztő
  11. 1 ek sikér
  12. 1 ek étolaj
    A tetejére:
  13. ízlés szerint rozspehely
  14. ízlés szerint lenmag

Elkészítés

2,5 óra

  1. Az alapanyagokat dagasztó-kelesztő programra tettem a kenyérsütőbe. 1 1/2 óra. Kivajazott, lisztezett jénaiba formáztam, megszórtam a magokkal és újra kelesztettem.

  2. 180 C fokon megsütöttem. A sütőben kicsit összement, (nem szép tőle) de azért finom lett.

  3. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.