
Sóskafőzelék
Sóskafőzelék
Csak én szeretem, ezért csak egy adag készült.
Hozzávalók
1 adag
- 35 dkg friss sóska - tisztítva 20 dkg
- 1 e.k. olaj
- 1 e.k. cukor
- 1 e.k. liszt
- 2,5 dl tej
- ízlés szerint só
Elkészítés
20 perc
A sóskát megmostam, a szárától megszabadítottam.
Olajon addig dinszteltem, míg krémszerű lett. Sóztam, cukroztam.
Lisztből, tejből habarást kevertem, és behabartam vele a sóskát.
A tejmennyiség annyi legyen, hogy megfelelő sűrűségű legyen.
Ha szükséges, utánsózzuk, cukrozzuk, ki hogy szereti. Szerintem savanykásan finom. 😉Tükör tojást sütöttem rá.
Jó étvágyat! 😋