
Spenót krumplipürével, tükörtojással
Spenót krumplipürével, tükörtojással
Hozzávalók
4 adag
- 1,50 dl étolaj
- 5 ek liszt
- 5 gerezd fokhagyma
- 450 g mirelit spenót
- ízlés szerint só
- 0,80 l tej
A krumplipüréhez: - 0,50 kg burgonya
- ízlés szerint só
- 5 dkg margarin
- 2 dl tej
A tükörtojáshoz: - kis étolaj
- 4 db tojás - egy db/fő
Elkészítés
30 perc
Olajban a lisztet, és az aprított fokhagymát megdinsztelem.
Felengedem a tejjel, sózom, simára keverem.
Beleteszem a kicsit kiengedett spenótot, jól összeforralom, amíg besűrűsödik. Ha túl sűrű, vízzel, vagy tejjel lehet hígítani.
A kockára vágott krumplit sós vízben megfőzöm, levét leszűröm, margarinnal, tejjel kikeverem.
A tojásokat olajon, megsütöm.
Jó étvágyat! 😊