Spenót krumplipürével, tükörtojással

Spenót krumplipürével, tükörtojással

Hozzávalók

4 adag

  1. 1,50 dl étolaj
  2. 5 ek liszt
  3. 5 gerezd fokhagyma
  4. 450 g mirelit spenót
  5. ízlés szerint só
  6. 0,80 l tej
    A krumplipüréhez:
  7. 0,50 kg burgonya
  8. ízlés szerint só
  9. 5 dkg margarin
  10. 2 dl tej
    A tükörtojáshoz:
  11. kis étolaj
  12. 4 db tojás - egy db/fő

Elkészítés

30 perc

  1. Olajban a lisztet, és az aprított fokhagymát megdinsztelem.

  2. Felengedem a tejjel, sózom, simára keverem.

  3. Beleteszem a kicsit kiengedett spenótot, jól összeforralom, amíg besűrűsödik. Ha túl sűrű, vízzel, vagy tejjel lehet hígítani.

  4. A kockára vágott krumplit sós vízben megfőzöm, levét leszűröm, margarinnal, tejjel kikeverem.

  5. A tojásokat olajon, megsütöm.

  6. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.