
Svéd gomba sült burgonyával és csirkemellel
Svéd gomba sült burgonyával és csirkemellel
Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható, önmagában vagy sültekkel, ki hogy szereti.
Hozzávalók
6 adag
- 0,5 dl étolaj
- 1 fej nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 80 dkg gomba
- 2-3 babérlevél
- 35 dkg friss paradicsom
- 1 dl sűrített paradicsom
- 1/2 db citrom leve
- 1 ek cukor
- 1 cs. petrezselyemzöld
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint oregánó
- ízlés szerint kakukkfű
A sült burgonya: - 600 gr burgonya - tisztítva
- szükség szerint étolaj a sütéshez
- ízlés szerint só
A sült csirkemell: - 1 db egész csirkemellfilé
- 4 ek zsír
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítés
1 óra
Gombát mostam, héját lehúztam, daraboltam. Vöröshagymát, fokhagymát apróra vágtam, paradicsomról lehúztam a héját, feldaraboltam.
Hagymákat, babérlevelet kis olajon megdinszteltem, majd hozzáadtam a gombát.
Amikor a gomba már összeesett, rátettem a paradicsomot, a fűszereket, cukrot, citromlét és főztem, míg a gomba puha nem lett.
Végül hozzátettem a sűrített paradicsomot, aprított petrezselymet és összefőztem.
Közben felszeleteltem egy csirkemellfilét, kis tepsibe tettem, megszórtam ételízesítővel, borssal, sütőben megsütöttem. Sült krumplit is sütöttem hozzá.
Jó étvágyat! 😋