Svéd gomba sült burgonyával és csirkemellel

Svéd gomba sült burgonyával és csirkemellel

Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható, önmagában vagy sültekkel, ki hogy szereti. 

Hozzávalók

6 adag

  1. 0,5 dl étolaj
  2. 1 fej nagy vöröshagyma
  3. 2 gerezd fokhagyma
  4. 80 dkg gomba
  5. 2-3 babérlevél
  6. 35 dkg friss paradicsom
  7. 1 dl sűrített paradicsom
  8. 1/2 db citrom leve
  9. 1 ek cukor
  10. 1 cs. petrezselyemzöld
  11. ízlés szerint só
  12. ízlés szerint bors
  13. ízlés szerint oregánó
  14. ízlés szerint kakukkfű
    A sült burgonya:
  15. 600 gr burgonya - tisztítva
  16. szükség szerint étolaj a sütéshez
  17. ízlés szerint só
    A sült csirkemell:
  18. 1 db egész csirkemellfilé
  19. 4 ek zsír
  20. ízlés szerint ételízesítő
  21. ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés

1 óra

  1. Gombát mostam, héját lehúztam, daraboltam. Vöröshagymát, fokhagymát apróra vágtam, paradicsomról lehúztam a héját, feldaraboltam.

  2. Hagymákat, babérlevelet kis olajon megdinszteltem, majd hozzáadtam a gombát.

  3. Amikor a gomba már összeesett, rátettem a paradicsomot, a fűszereket, cukrot, citromlét és főztem, míg a gomba puha nem lett.

  4. Végül hozzátettem a sűrített paradicsomot, aprított petrezselymet és összefőztem.

  5. Közben felszeleteltem egy csirkemellfilét, kis tepsibe tettem, megszórtam ételízesítővel, borssal, sütőben megsütöttem. Sült krumplit is sütöttem hozzá.

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el