
Szárazbabfőzelék pörkölttel
Szárazbabfőzelék pörkölttel
Hozzávalók
6 tányér
- 500 g tarkabab
- 3 db babérlevél
- ízlés szerint szalonnabőr
- ízlés szerint só vagy ételízesítő
- 1 kk kristálycukor
- 1 dl olaj
- 3 ek liszt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 2 ek tejföl
- 1 kk ecet
Elkészítés
90 perc
Az előző este beáztatott babot felteszem annyi vízben főni, hogy jól ellepje. Hozzáteszem a szalonnabőrt, babérlevelet, sót, vagy ételízesítőt.
Míg fő, felaprítom a vöröshagymát, fokhagymát.
Olajon megolvasztom a cukrot, hozzáteszem a lisztet, és a hagymákat, és zsemleszínűre pirítom.
Megszórom kis pirospaprikával, leveszem a tűzről. Tejföllel, vízzel, simára keverem.
Amikor a bab puha, ráöntöm a rántást, pár percig forralom. Ha sűrű, vízzel megfelelő sűrűségűre hígítom, ha sótlan, még sózom.
Kis ecettel ízesítem.Jó étvágyat! 😊