Szárazbabfőzelék pörkölttel

Szárazbabfőzelék pörkölttel

Hozzávalók

6 tányér

  1. 500 g tarkabab
  2. 3 db babérlevél
  3. ízlés szerint szalonnabőr
  4. ízlés szerint só vagy ételízesítő
  5. 1 kk kristálycukor
  6. 1 dl olaj
  7. 3 ek liszt
  8. 1 kis fej vöröshagyma
  9. 2 gerezd fokhagyma
  10. 1 kk pirospaprika
  11. 2 ek tejföl
  12. 1 kk ecet

Elkészítés

90 perc

  1. Az előző este beáztatott babot felteszem annyi vízben főni, hogy jól ellepje. Hozzáteszem a szalonnabőrt, babérlevelet, sót, vagy ételízesítőt.

  2. Míg fő, felaprítom a vöröshagymát, fokhagymát.

  3. Olajon megolvasztom a cukrot, hozzáteszem a lisztet, és a hagymákat, és zsemleszínűre pirítom.

  4. Megszórom kis pirospaprikával, leveszem a tűzről. Tejföllel, vízzel, simára keverem.

  5. Amikor a bab puha, ráöntöm a rántást, pár percig forralom. Ha sűrű, vízzel megfelelő sűrűségűre hígítom, ha sótlan, még sózom.
    Kis ecettel ízesítem.

  6. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el