
Székelykáposzta rizzsel
Székelykáposzta rizzsel
Hozzávalók
5 adag
- 1 ek étolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek lecsó (saját eltevésű)
- 2 ek pirospaprika
- 0,5 kg sertéscomb
- 0,6 kg savanyú káposzta
- 15 dkg rizs
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
Elkészítés
1 1/2 óra
A kockára vágott vöröshagymát olajon megdinszteltem, rátettem a kockára vágott húst, amikor kifehéredett, hozzátettem a lecsót.
Megszórtam pirospaprikával, felengedtem kis vízzel, fedő alatt főztem.
Amikor félig megfőtt a hús, hozzáadtam az alaposan kimosott savanyú káposztát, tovább főztem. Kis idő múlva a rizst is hozzáadtam, kétszer annyi vízzel, mint a rizs.
Letakarva lassú tűzön tovább főztem, kb. 10 perc után lekapcsoltam, és fedő alatt hagytam pihenni, míg a rizs magába szívta a vizet, és megpuhult.
Jó étvágyat! 😋