Székelykáposzta rizzsel

Székelykáposzta rizzsel

Hozzávalók

5 adag

  1. 1 ek étolaj
  2. 1 nagy fej vöröshagyma
  3. 3 ek lecsó (saját eltevésű)
  4. 2 ek pirospaprika
  5. 0,5 kg sertéscomb
  6. 0,6 kg savanyú káposzta
  7. 15 dkg rizs
  8. ízlés szerint só
  9. ízlés szerint bors
  10. ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés

1 1/2 óra

  1. A kockára vágott vöröshagymát olajon megdinszteltem, rátettem a kockára vágott húst, amikor kifehéredett, hozzátettem a lecsót.

  2. Megszórtam pirospaprikával, felengedtem kis vízzel, fedő alatt főztem.

  3. Amikor félig megfőtt a hús, hozzáadtam az alaposan kimosott savanyú káposztát, tovább főztem. Kis idő múlva a rizst is hozzáadtam, kétszer annyi vízzel, mint a rizs.

  4. Letakarva lassú tűzön tovább főztem, kb. 10 perc után lekapcsoltam, és fedő alatt hagytam pihenni, míg a rizs magába szívta a vizet, és megpuhult.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el