
Szilvalekváros bukta
Szilvalekváros bukta
Hozzávalók
20 db
- 3 dl tej
- 15 dkg margarin
- 3 ek kristálycukor
- 2 kk só
- 500 g liszt
- 1 db tojás
- 1 cs porélesztő
A kenéshez: - 1 db tojás
- ízlés szerint pici tej
A szóráshoz: - porcukor
- 10 g vaníliás cukor
Elkészítés
150 perc
A tészta alapanyagait kenyérsütő gépben, 1 1/2 órás dagasztó programon dagasztom-kelesztem.
Átgyúrom, kinyújtom, négyzetekre vágom, a közepébe szilvalekvárt teszek.
Felcsavarom, vajazott, lisztezett tepsibe sorakoztatom, kicsit távolabb egymástól.
Tejes tojással lekenem.Fél órát kelesztem.
Előmelegített sütőben világos barnára sütöm.
Vaníliás porcukorral megszórom.
És kész. Jó étvágyat! 😊