Szilvásgombóc

Szilvásgombóc

Mélyhűtő takarítás közben leltem, korábban lefagyasztott felezett szilvára. Ezért készült a gombóc. 

Hozzávalók

20 db

  1. 1 kg burgonya
  2. 40 dkg liszt (vagy amennyit felvesz)
  3. 1 db tojás
  4. 2 ek zsír
  5. ízlés szerint só
  6. 20 db fél szilva (fagyasztott)
  7. 1 ek őrölt fahéj
  8. 1 ek cukor
  9. 20 dkg zsemlemorzsa
  10. 2 ek étolaj
  11. ízlés szerint porcukor

Elkészítés

70 perc

  1. A burgonyákat megmostam, megfőztem.
    Amikor már kézmelegre hűlt, lehúztam a héját, krumplinyomón átnyomtam.

  2. Míg hűlt a burgonya, olajon megpirítottam a zsemlemorzsát, szilvát hagytam kiengedni, összekevertem a fahéjat a cukorral.

  3. Mikor teljesen kihűlt a krumpli, összegyúrtam a tojással, zsírral, liszttel, kis sóval. Ketté vettem, kinyújtottam, négyzeteket vágtam.
    A négyzetekre tettem 1-1 szilvát, azok közepébe a cukros fahéjat.
    Gombócokat formáztam.

  4. Egy nagyobb edényben vizet forraltam, beletettem a gombócokat. (kétszerre főztem meg 10 -10 -esével. Amikor feljött a víz tetejére, még főztem 10 percet.

  5. Szűrővel kiszedtem, hídeg vízzel leöblítettem, összeforgattam a prézlivel.

  6. Porcukorral tálaltam.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.