
Tarhonyás lecsó
Tarhonyás lecsó
Tarhonyásan is szeretjük...
Hozzávalók
4 adag
- 1 e. k. zsír
- 1 nagy vöröshagyma
- 8 db nagyobb paprika
- 4 db paradicsom
- 1 e. k. pirospaprika (fele édes, fele csípős)
- 20 dkg lecsókolbász
- ízlés szerint só
A tarhonyához: - 1 e. k. étolaj
- 20 dkg gépi tarhonya
- ízlés szerint só
Elkészítés
45 perc
Minden hozzávalót feldaraboltam.
A hagymát zsíron megdinszteltem, rajta pár percig a paradicsomot is.
Megszórtam a kétféle pirospaprikával. Hozzátettem a paprikát, sóztam, összeforgattam. Lefedve, takarékon főztem.Közben megpirítottam olajon a tarhonyát. Kétszeres vízzel felöntöttem, fedő alatt takarékon főztem.
Amikor már majdnem elfőtte a vizet, lezártam, hagytam még fedő alatt.Amikor a lecsó, és a tarhonya is megfőtt, összekevertem a kettőt.
Jó étvágyat! 😋