
Tárkonyos zöldborsóleves galuskával
Tárkonyos zöldborsóleves galuskával
Hozzávalók
4 adag
- 0,50 kg zöldborsó
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 ek kristálycukor
- 1 ek étolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek liszt
- 2 ek tejföl
- 2 dl tej
- ízlés szerint tárkony
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
Elkészítés
40 perc
A zöldségeket, a zöldborsót, a cukorral olajon megdinszteltem.
Megszórtam liszttel, felengedtem annyi vízzel, hogy beszámítottam a tejet és a tejfölt amit később adok hozzá. Hozzáadtam az aprított petrezselymet és a fűszereket is.
Amíg főtt, kikevertem a tejet, tejfölt, és a tárkonyt, majd a leveshez öntöttem. (hőkiegyenlítés!) Amikor újra felforrt, galuskát szaggattam bele.
Jó étvágyat! 😋