Tárkonyos zöldborsóleves galuskával

Tárkonyos zöldborsóleves galuskával

Hozzávalók

4 adag

  1. 0,50 kg zöldborsó
  2. 2 db sárgarépa
  3. 1 db fehérrépa
  4. 1 ek kristálycukor
  5. 1 ek étolaj
  6. 1 csokor petrezselyem
  7. 1 ek liszt
  8. 2 ek tejföl
  9. 2 dl tej
  10. ízlés szerint tárkony
  11. ízlés szerint só
  12. ízlés szerint bors
  13. ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés

40 perc

  1. A zöldségeket, a zöldborsót, a cukorral olajon megdinszteltem.

  2. Megszórtam liszttel, felengedtem annyi vízzel, hogy beszámítottam a tejet és a tejfölt amit később adok hozzá. Hozzáadtam az aprított petrezselymet és a fűszereket is.

  3. Amíg főtt, kikevertem a tejet, tejfölt, és a tárkonyt, majd a leveshez öntöttem. (hőkiegyenlítés!) Amikor újra felforrt, galuskát szaggattam bele.

  4. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el