Tejfölös gombaleves

Tejfölös gombaleves

Hozzávalók

4 főre

  1. 1 dl étolaj
  2. 60 dkg gomba
  3. 1 kis fej vöröshagyma
  4. ízlés szerint pirospaprika
  5. ízlés szerint só
  6. ízlés szerint bors
  7. ízlés szerint ételízesítő
  8. 1 csokor petrezselyemzöld
  9. 1 ek liszt
  10. 2 dl tejföl
    A galuskához:
  11. 2 db tojás
  12. liszt, amennyit a tojás felvesz

Elkészítés

40 perc

  1. A gombát mostam, hámoztam, aprítottam.
    Vöröshagymát megtisztítottam, egyben hagytam.
    Petrezselymet apróra vágtam.

  2. Olajon megdinszteltem a gombát, 1/2 cs petrezselyemzöldet, a vöröshagymát.

  3. Megszórtam liszttel, pirospaprikával, felengedtem vízzel.
    Fűszereztem sóval, borssal, ételízesítővel.

  4. Amikor a gomba már megfőtt, hozzákevertem a hő kiegyenlített tejfölt (a levesből vett folyadékkal kevertem ki), és rászórtam a maradék petrezselyemzöldet.

  5. Tojásból, lisztből, víz nélkül galuskatésztát kevertem, és beleszaggattam a levesbe.

  6. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el