
Tejfölös gombaleves
Tejfölös gombaleves
Hozzávalók
4 főre
- 1 dl étolaj
- 60 dkg gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- ízlés szerint pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ek liszt
- 2 dl tejföl
A galuskához: - 2 db tojás
- liszt, amennyit a tojás felvesz
Elkészítés
40 perc
A gombát mostam, hámoztam, aprítottam.
Vöröshagymát megtisztítottam, egyben hagytam.
Petrezselymet apróra vágtam.Olajon megdinszteltem a gombát, 1/2 cs petrezselyemzöldet, a vöröshagymát.
Megszórtam liszttel, pirospaprikával, felengedtem vízzel.
Fűszereztem sóval, borssal, ételízesítővel.Amikor a gomba már megfőtt, hozzákevertem a hő kiegyenlített tejfölt (a levesből vett folyadékkal kevertem ki), és rászórtam a maradék petrezselyemzöldet.
Tojásból, lisztből, víz nélkül galuskatésztát kevertem, és beleszaggattam a levesbe.
Jó étvágyat! 😊