
Tejfölös karfiolleves galuskával
Tejfölös karfiolleves galuskával
Hozzávalók
4 adag
- 1 kg karfiol
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 cs. petrezselyemzöld
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
A galuskához: - 2 db tojás
- 5 evőkanál liszt
Elkészítés
35 perc
Karfiolt rózsáira szedve, vöröshagymát megpucolva, egészben, ételízesítővel, borssal ízesített vízben feltettem főzni.
Közben elkészítettem a habarást a liszt, tejföl, apróra vágott petrezselyem keverékéből.
Amikor a karfiol megpuhult, hozzáöntöttem a habarást, tovább forraltam pár percig.
Majd összeállítottam a galuskatésztát és beleszaggattam.
Még pár perc főzés, és kész.
Jó étvágyat! 😋