
Teljes kiőrlésű borsos-csilis kenyér
Teljes kiőrlésű borsos-csilis kenyér
Hozzávalók
1,20 kg
- 2,50 dl víz
- 2 dl aludttej
- 2 kk cukor
- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 30 dkg rozsos kenyérmix
- 1 ek búzakorpa
- 1 ek őrölt lenmag
- 1 ek búzacsíra
- 1 kk csili
- 1 kk őrölt bors
- 2 kk só
- 1 ek sikér
- 1 ek étolaj
- 1 csomag szárított élesztő
Elkészítés
3 1/2 óra
Az anyagokat kenyérsütőbe teszem 1 1/2 órás dagasztó-kelesztő programra.
Utána vajazott-lisztezett jénaiba formázom, megszórom magokkal, nedves kézzel kicsit belelapogatom, hogy ne peregjen le.
Letakarva kelesztem, mikor a jénai tele lesz, előmelegített sütőben megsütöm.
Jó étvágyat! 😊