
Teljeskiőrlésű szélesmetélt
Teljeskiőrlésű szélesmetélt
Olyan étrendet próbálok követni, ami kizárja a fehér lisztet, ezért készítettem ezt a tésztát. Régebben vettem boltban, de nekem szörnyű volt az íze, azt hittem az a természetes. De nem az.
A házi meglepően finom, máskor is fogom készíteni.
Hozzávalók
0,785 kg
- 500 gr teljeskiőrlésű búzaliszt
- 5 db tojás
- 1 dl víz
- 1 t.k só
Elkészítés
2,5 óra + szárítás
A hozzávalókat tésztává gyúrtam.
Hosszúkásra formáztam a tésztát, darabokra vágtam, géppel kinyújtottam. Hagytam szikkadni, hogy könnyebb legyen darabolni, ne ragadjon közben.
A csíkokat akkorára vágtam, amilyen hosszúságú tésztát szeretnék, és szintén géppel feldaraboltam. 785 gr tészta lett belőle.
Deszkán hagytam száradni.Másnap dobozba tettem, és még jó ideig nyitva hagyom, amíg teljesen kiszárad, aztán lezárom.
Kipróbáltam milyen, főztem egy adagot még frissen.
5 perc főzés elég. A szárítottat majd valószínű tovább kell főzni.
Nagyon finom, bármivel fogyasztható, amivel a fehér lisztes tésztát is fogyasztanánk.