Temesvári tokány galuskával

Temesvári tokány galuskával

Hozzávalók

6 adag

  1. 10 dkg füstölt szalonna
  2. 1 nagy fej vöröshagyma
  3. 70 dkg sertéshús
  4. 90 dkg zöldbab
  5. 2 db babérlevél
  6. ízlés szerint só
  7. ízlés szerint bors
  8. ízlés szerint ételízesítő
  9. ízlés szerint pirospaprika
  10. 2 dl tejföl
  11. 1 ek liszt
  12. 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

1,5 óra

  1. A szalonnát, vöröshagymát kockára, húst csíkokra vágom.

  2. Szalonnát kisütöm, hozzá teszem a hagymát, azt is megdinsztelem. A babérleveleket is bele teszem.

  3. Ráteszem a húst, fehéredésig szintén dinsztelem.

  4. Fűszerezem, vizet öntök rá, hogy éppen ellepje, és letakarva főzöm.

  5. Amikor a hús majdnem puha, hozzáteszem a zöldbabot, az apróra vágott petrezselymet, és készre főzöm. Amikor minden puha, tejfölös habarást öntök rá.

  6. Pár percig összeforralom. Lehet tálalni rizzsel, tésztával...nálam most a galuska volt a nyerő.

  7. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.