
Temesvári tokány galuskával
Temesvári tokány galuskával
Hozzávalók
6 adag
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 70 dkg sertéshús
- 90 dkg zöldbab
- 2 db babérlevél
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
1,5 óra
A szalonnát, vöröshagymát kockára, húst csíkokra vágom.
Szalonnát kisütöm, hozzá teszem a hagymát, azt is megdinsztelem. A babérleveleket is bele teszem.
Ráteszem a húst, fehéredésig szintén dinsztelem.
Fűszerezem, vizet öntök rá, hogy éppen ellepje, és letakarva főzöm.
Amikor a hús majdnem puha, hozzáteszem a zöldbabot, az apróra vágott petrezselymet, és készre főzöm. Amikor minden puha, tejfölös habarást öntök rá.
Pár percig összeforralom. Lehet tálalni rizzsel, tésztával...nálam most a galuska volt a nyerő.
Jó étvágyat! 😊