Tökfőzelék sajtos pulykamedállal

Tökfőzelék sajtos pulykamedállal

Hozzávalók

4 adag

  1. 1 dl étolaj
  2. 1 fej kisebb vöröshagyma
  3. 1 kg gyalult tök
  4. 1 csokor kapor
  5. ízlés szerint só
  6. 1 csipet cukor
  7. ízlés szerint ecet
  8. 4 ek liszt
  9. 2 dl tejföl
  10. 2 dl tej
  11. mirelit pulykamedál
    A sütéshez:
  12. étolaj

Elkészítés

30 perc

  1. Az olajon az apróra vágott hagymát megdinsztelni.

  2. Hozzáadni a tököt, a pici cukrot, sót, a fele összevágott kaprot - kis vízzel puhára párolni.
    Nem sok idő kell neki, mert hamar szétmállós lesz.

  3. Lisztet tejjel, tejföllel simára keverni, és behabarni vele a főzeléket.
    Ha sűrű, vízzel lehet korrigálni.

  4. Jól összeforralni, beletenni a maradék kaprot, ecettel ízesíteni.

  5. A készen vett sajtos pulykamedált olajban kisütni.

  6. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.