
Tökfőzelék sajtos pulykamedállal
Tökfőzelék sajtos pulykamedállal
Hozzávalók
4 adag
- 1 dl étolaj
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 kg gyalult tök
- 1 csokor kapor
- ízlés szerint só
- 1 csipet cukor
- ízlés szerint ecet
- 4 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 2 dl tej
- mirelit pulykamedál
A sütéshez: - étolaj
Elkészítés
30 perc
Az olajon az apróra vágott hagymát megdinsztelni.
Hozzáadni a tököt, a pici cukrot, sót, a fele összevágott kaprot - kis vízzel puhára párolni.
Nem sok idő kell neki, mert hamar szétmállós lesz.Lisztet tejjel, tejföllel simára keverni, és behabarni vele a főzeléket.
Ha sűrű, vízzel lehet korrigálni.Jól összeforralni, beletenni a maradék kaprot, ecettel ízesíteni.
A készen vett sajtos pulykamedált olajban kisütni.
Jó étvágyat! 😊