Túrós és lekváros derelye, burgonyás tésztából

Túrós és lekváros derelye, burgonyás tésztából

Hozzávalók

50 - 60 db

  1. 1 kg régi burgonya
  2. 60 dkg liszt
  3. 2 ek zsír
  4. 2 db tojás
  5. ízlés szerint só
  6. 25 dkg túró
  7. 1 db tojássárgája
  8. 10 g vaníliás cukor
  9. 1 ek cukor
  10. 25 dkg sütésálló lekvár
  11. 30 dkg zsemlemorzsa
  12. 3 ek olaj

Elkészítés

90 perc

  1. A krumplit sós vízben megfőztem. Leginkább héjastól szoktam, de most nem volt már túl szép a régi krumpli.

  2. Burgonyatörővel átnyomtam, rátettem a zsírt, tojást, és hagytam kihűlni.

  3. Összegyúrtam annyi liszttel, amikor már szépen összeállt, és már nem ragadt.

  4. Kétfelé vágtam.

  5. Közben megpirítottam a zsemlemorzsát.

  6. A túrót kikevertem a hozzávalókkal, lekvárt felkockáztam.

  7. Egyesével kinyújtottam a két tésztát, az egyiknek egyik felére túrót, a másik kinyújtott tészta egyik felére a lekvárkockákat tettem.

  8. A tészta másik felét ráhajtottam, a halmok között megnyomkodtam, majd derelyevágóval elvagdostam.

  9. Sós vízben kifőztem. Miután feljöttek a víz tetejére, még főztem 2-3 percig.

  10. Zsemlemorzsában megforgattam.

  11. Porcukroztam.

  12. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el