
Túrós és lekváros derelye, burgonyás tésztából
Túrós és lekváros derelye, burgonyás tésztából
Hozzávalók
50 - 60 db
- 1 kg régi burgonya
- 60 dkg liszt
- 2 ek zsír
- 2 db tojás
- ízlés szerint só
- 25 dkg túró
- 1 db tojássárgája
- 10 g vaníliás cukor
- 1 ek cukor
- 25 dkg sütésálló lekvár
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 3 ek olaj
Elkészítés
90 perc
A krumplit sós vízben megfőztem. Leginkább héjastól szoktam, de most nem volt már túl szép a régi krumpli.
Burgonyatörővel átnyomtam, rátettem a zsírt, tojást, és hagytam kihűlni.
Összegyúrtam annyi liszttel, amikor már szépen összeállt, és már nem ragadt.
Kétfelé vágtam.
Közben megpirítottam a zsemlemorzsát.
A túrót kikevertem a hozzávalókkal, lekvárt felkockáztam.
Egyesével kinyújtottam a két tésztát, az egyiknek egyik felére túrót, a másik kinyújtott tészta egyik felére a lekvárkockákat tettem.
A tészta másik felét ráhajtottam, a halmok között megnyomkodtam, majd derelyevágóval elvagdostam.
Sós vízben kifőztem. Miután feljöttek a víz tetejére, még főztem 2-3 percig.
Zsemlemorzsában megforgattam.
Porcukroztam.
Jó étvágyat! 😊