
Túrós puliszka pirított szalonnával
Túrós puliszka pirított szalonnával
Hozzávalók
4 adag
- 1 l víz
- 20 dkg kukoricadara
- 2 ek margarin
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg húsos szalonna
- 2-3 fej közepes vöröshagyma
- 1 ek zsír
- ízlés szerint só
Elkészítés
1 óra
1 l forrásban lévő sózott vízbe apránként adjuk hozzá a kukoricadarát. Állandó kevergetés mellett főzzük, míg be nem sűrűsödik. (kissé pöfög, vigyázni, hogy ne égesse meg a kezünket. 😊)
Az apróra vágott hagymát aranysárgára dinszteljük, a szalonnát kis kockákra vágva ropogósra sütjük.
Egy tűzálló tálat, vagy kisebb tepsit kivajazunk.
Belesimítjuk a puliszka felét, rámorzsoljuk a túró felét, megszórjuk a vöröshagyma és a szalonna felével, majd rásimítjuk a maradék puliszkát. Erre rámorzsoljuk a maradék túrót, és megszórjuk a maradék vöröshagymával, és szalonnával.
Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Kockákra vágva tálaljuk. Hidegen és melegen is finom.