Túrós puliszka pirított szalonnával

Túrós puliszka pirított szalonnával

Hozzávalók

4 adag

  1. 1 l víz
  2. 20 dkg kukoricadara
  3. 2 ek margarin
  4. 50 dkg tehéntúró
  5. 15 dkg húsos szalonna
  6. 2-3 fej közepes vöröshagyma
  7. 1 ek zsír
  8. ízlés szerint só

Elkészítés

1 óra

  1. 1 l forrásban lévő sózott vízbe apránként adjuk hozzá a kukoricadarát. Állandó kevergetés mellett főzzük, míg be nem sűrűsödik. (kissé pöfög, vigyázni, hogy ne égesse meg a kezünket. 😊)

  2. Az apróra vágott hagymát aranysárgára dinszteljük, a szalonnát kis kockákra vágva ropogósra sütjük.

  3. Egy tűzálló tálat, vagy kisebb tepsit kivajazunk.

  4. Belesimítjuk a puliszka felét, rámorzsoljuk a túró felét, megszórjuk a vöröshagyma és a szalonna felével, majd rásimítjuk a maradék puliszkát. Erre rámorzsoljuk a maradék túrót, és megszórjuk a maradék vöröshagymával, és szalonnával.

  5. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

  6. Kockákra vágva tálaljuk. Hidegen és melegen is finom.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el