Túrós sztrapacska

Túrós sztrapacska

Hozzávalók

6 adag

  1. 6 db nagyobb burgonya, kb. 1 kg
  2. 4 db tojás
  3. 0,50 kg liszt
  4. ízlés szerint só
  5. 0,50 kg túró (juh vagy tehén, ki mit szeret)
  6. 0,50 l tejföl
  7. 20-30 dkg füstölt szalonna

Elkészítés

45 perc

  1. A burgonyát meghámozzuk, apró lukú reszelőn lereszeljük. Szalonnát felaprítjuk, kisütjük.

  2. A burgonyát tojással, sóval, liszttel összekeverjük, hogy nokedlitészta állaga legyen.

  3. Sós forrásban lévő vízbe szaggatjuk, megfőzzük, leöblítjük, a szalonnás zsírra szedjük.

  4. Összekeverjük a tejfölös túróval.

  5. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el