Túróval töltött zsemle

Túróval töltött zsemle

Vettem egy virágzsemlét, de nem használtuk fel, ezért ebéd lett belőle egy sűrű (zöldbab)leves után.  

Hozzávalók

5 db

  1. 5 db zsemle
  2. 25 dkg tehéntúró
  3. 3 +1 e. k. kristálycukor
  4. 1 +1 vaníliás cukor
  5. 1 db tojás
  6. 3 dkg mazsola
  7. 1 citrom reszelt héja
  8. 0,5 l tej
  9. 3 dkg vaj a tetejére
  10. 1 t. k. porcukor a szóráshoz

Elkészítés

40 perc

  1. A zsemlék tetejét levágtam, belsejüket kiszedtem.

  2. A tejbe tettem 1 kanál cukrot, és 1 cs. vaníliás cukrot, mikróban megforrósítottam. Meglocsoltam vele a zsemlebelet, összekevertem a túróval, cukrokkal, tojással, mazsolával, citromhéjjal.

  3. Meglocsoltam a tejjel a kivájt zsemléket is, tepsibe tettem, belekanalaztam a túrókeveréket.

  4. A zsemletetőket is megforgattam a tejben, rátettem a zsemlékre, mindegyikre kis vajdarabot tettem.

  5. Előmelegített sütőben, 180 C fokon pirosra sütöttem. Kb: 20 perc

  6. Porcukroztam.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el