
Túróval töltött zsemle
Túróval töltött zsemle
Vettem egy virágzsemlét, de nem használtuk fel, ezért ebéd lett belőle egy sűrű (zöldbab)leves után.
Hozzávalók
5 db
- 5 db zsemle
- 25 dkg tehéntúró
- 3 +1 e. k. kristálycukor
- 1 +1 vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 3 dkg mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 l tej
- 3 dkg vaj a tetejére
- 1 t. k. porcukor a szóráshoz
Elkészítés
40 perc
A zsemlék tetejét levágtam, belsejüket kiszedtem.
A tejbe tettem 1 kanál cukrot, és 1 cs. vaníliás cukrot, mikróban megforrósítottam. Meglocsoltam vele a zsemlebelet, összekevertem a túróval, cukrokkal, tojással, mazsolával, citromhéjjal.
Meglocsoltam a tejjel a kivájt zsemléket is, tepsibe tettem, belekanalaztam a túrókeveréket.
A zsemletetőket is megforgattam a tejben, rátettem a zsemlékre, mindegyikre kis vajdarabot tettem.
Előmelegített sütőben, 180 C fokon pirosra sütöttem. Kb: 20 perc
Porcukroztam.
Jó étvágyat! 😋