
Vaníliás bulgurfelfújt
Vaníliás bulgurfelfújt
A bulgur nem csak köretnek, hanem édességnek is kiváló.
Hozzávalók
8 szelet
- 1 bögre (2,50 dl) bulgur - 25 dkg
- 1 bögre víz
- 1 1/2 bögre tej + 1/2 dl a pudinghoz
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 ek kristálycukor
- 2 kk só
- 10 dkg margarin
- 4 db tojás
- 1 db citrom
- 10 dkg mazsola
- 1 cs. vanília puding
- kis porcukor a tetejére
- 1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
60 perc
A bulgurt a tejjel, vízzel, vaníliás cukorral, 2 e.k. kristálycukorral, sóval, takarékon fedő alatt megfőztem.
Közben kikevertem a pudingport 1/2 dl tejben, és amikor megfőtt a bulgur, hozzáöntöttem, hozzátettem a margarint is, és 1-2 percig összefőztem.
Kicsit hűtöttem, közben beáztattam a mazsolát, a tojások sárgáját kikevertem 1 e.k. kristálycukorral. Belekevertem a pudingos bulgurba. Bele reszeltem 1 citrom héját, és bele csavartam a levét is.
A tojásfehérjét felvertem, és azt is hozzá kevertem.
Kapcsos formát kikentem margarinnal, megszórtam zsemlemorzsával, és beleöntöttem a masszát. A tetejére is szórtam kis zsemlemorzsát.
180 fokon megsütöttem. Addig, míg a teteje piros lett. Kb. fél óra
Megporcukroztam, és amikor meghűlt, szeleteltem.
Házi cukormentes lekvárt tettem rá-hozzá. Jó étvágyat! 😋