Vaníliás bulgurfelfújt

Vaníliás bulgurfelfújt

A bulgur nem csak köretnek, hanem édességnek is kiváló. 

Hozzávalók

8 szelet

  1. 1 bögre (2,50 dl) bulgur - 25 dkg
  2. 1 bögre víz
  3. 1 1/2 bögre tej + 1/2 dl a pudinghoz
  4. 2 csomag vaníliás cukor
  5. 3 ek kristálycukor
  6. 2 kk só
  7. 10 dkg margarin
  8. 4 db tojás
  9. 1 db citrom
  10. 10 dkg mazsola
  11. 1 cs. vanília puding
  12. kis porcukor a tetejére
  13. 1 ek zsemlemorzsa

Elkészítés

60 perc

  1. A bulgurt a tejjel, vízzel, vaníliás cukorral, 2 e.k. kristálycukorral, sóval, takarékon fedő alatt megfőztem.

  2. Közben kikevertem a pudingport 1/2 dl tejben, és amikor megfőtt a bulgur, hozzáöntöttem, hozzátettem a margarint is, és 1-2 percig összefőztem.

  3. Kicsit hűtöttem, közben beáztattam a mazsolát, a tojások sárgáját kikevertem 1 e.k. kristálycukorral. Belekevertem a pudingos bulgurba. Bele reszeltem 1 citrom héját, és bele csavartam a levét is.

  4. A tojásfehérjét felvertem, és azt is hozzá kevertem.

  5. Kapcsos formát kikentem margarinnal, megszórtam zsemlemorzsával, és beleöntöttem a masszát. A tetejére is szórtam kis zsemlemorzsát.

  6. 180 fokon megsütöttem. Addig, míg a teteje piros lett. Kb. fél óra

  7. Megporcukroztam, és amikor meghűlt, szeleteltem.

  8. Házi cukormentes lekvárt tettem rá-hozzá. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.