
Vegyes gyümölcsleves eperpudinggal
Vegyes gyümölcsleves eperpudinggal
Ha vannak maradék gyümölcseink, nagyon finom levest lehet készíteni belőlük
Hozzávalók
6 adag
- 60 dkg bármilyen vegyes gyümölcs
- 1/2 db citrom
- 3 db egész fahéj
- 1 tk egész szegfűszeg
- 1 tk só
- 3 ek cukor
- 1,50 l víz
- 1 cs főzős epres pudingpor (40 g)
- 3 dl tej
- 1 ek tejföl
Elkészítés
30 perc
A fahéjat, szegfűszeget egy nagy teatojásba tettem, citromot kicsire aprítottam, és ezeket a cukorral, sóval vízbe tettem, kb. 10 percig főztem.
Közben összeaprítottam a gyümölcsöket. Nekem most alma, eper, barack, és 1 banán volt itthon.
A pudingport kikevertem a tejjel, és a tejföllel.A teatojást kivettem a vízből, beletettem az összevágott gyümölcsöket, 1 perc forralás után, behabartam a pudingos keverékkel. (hőkiegyenlítés!) Kóstolás, esetleges utánízesítés. 2 perc forralás után kész is.
Hűteni. Lehet tejszínhabbal is tálalni. Jó étvágyat! 😋