Vegyes gyümölcsleves eperpudinggal

Vegyes gyümölcsleves eperpudinggal

Ha vannak maradék gyümölcseink, nagyon finom levest lehet készíteni belőlük 

Hozzávalók

6 adag

  1. 60 dkg bármilyen vegyes gyümölcs
  2. 1/2 db citrom
  3. 3 db egész fahéj
  4. 1 tk egész szegfűszeg
  5. 1 tk só
  6. 3 ek cukor
  7. 1,50 l víz
  8. 1 cs főzős epres pudingpor (40 g)
  9. 3 dl tej
  10. 1 ek tejföl

Elkészítés

30 perc

  1. A fahéjat, szegfűszeget egy nagy teatojásba tettem, citromot kicsire aprítottam, és ezeket a cukorral, sóval vízbe tettem, kb. 10 percig főztem.

  2. Közben összeaprítottam a gyümölcsöket. Nekem most alma, eper, barack, és 1 banán volt itthon.
    A pudingport kikevertem a tejjel, és a tejföllel.

  3. A teatojást kivettem a vízből, beletettem az összevágott gyümölcsöket, 1 perc forralás után, behabartam a pudingos keverékkel. (hőkiegyenlítés!) Kóstolás, esetleges utánízesítés. 2 perc forralás után kész is.

  4. Hűteni. Lehet tejszínhabbal is tálalni. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el