
Zöldbabos csirkemell galuskával
Zöldbabos csirkemell galuskával
A csirkemellet szeretjük, a zöldbabot is...együtt csak jó lehet.
Hozzávalók
4 adag
- 1 dl étolaj
- 1 fej nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 0,60 kg csirkemell filé
- 60 dkg zöldbab
- 1 cs. petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 1 ek liszt
- 3 ek tejföl
- szükség szerint víz
Elkészítés
50 perc
A csirkemellet csíkokra vágtam.
Az apróra vágott hagymákat, és a babérleveleket olajon megdinszteltem. Wok-ban készítettem.
Rátettem a húst, fehéredésig pirítottam.
Rátettem a zöldbabot, fűszereztem, öntöttem hozzá fél dl vizet, és fedő alatt pároltam.
Közben elkészítettem a lisztes-tejfölös habarást, vízzel hígítottam. Az összevágott petrezselymet is a habarásba tettem.
Amikor minden puha volt, hozzá öntöttem a habarást. Összerottyantottam, és kész is lett.
Galuskát főztem hozzá. Jó étvágyat! 😋