
Zöldborsóleves csirkeaprólékkal, galuskával
Zöldborsóleves csirkeaprólékkal, galuskával
Hozzávalók
6 adag
- pici étolaj
- 0,50 kg csirkeaprólék
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 fej kisebb vöröshagyma egészben
- 0,50 kg zöldborsó
- ízlés szerint só
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint petrezselyemzöld
A galuskához: - 2 db tojás
- szükség szerint liszt, amennyit felvesz a tojás
Elkészítés
1 óra
Összevágtam az aprólékot, zöldségeket.
Mindet beletettem a fazékba egy pici olajra, a zöldborsóval együtt, pár percig dinszteltem.
Felengedtem vízzel, hozzátettem az egészben hagyott hagymát, petrezselymet, fűszereztem, készre főztem.
A végén galuskát szaggattam bele.
Jó étvágyat! 😊