
Zöldborsós tokány tésztával
Zöldborsós tokány tésztával
Hozzávalók
6 adag
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 db nagy vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 1 kg sertéslapocka
- 0,60 kg zöldborsó
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 1 tk mustár
- 1 ek liszt
- 3 dl tejföl
Elkészítés
70 perc
Kockára vágott szalonnát kisütöttem, hozzátettem a kockára vágott vöröshagymát és a babérlevet, megdinszteltem.
Hozzátettem a csíkokra vágott húst, kifehéredésig dinszteltem, fűszereztem, felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor már majdnem megpuhult, hozzátettem a zöldborsót is.
Elkészítettem a habarást, felöntöttem a húsra, összeforraltam. Mustárral ízesítettem.
Tésztát főztem hozzá. Jó étvágyat! 😋