
Zöldséges lencseleves
Zöldséges lencseleves
Hozzávalók
4 adag
- 25 dkg lencse
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db kis zeller
- 1 db kis karalábé
- 1 fej kis vöröshagyma
- 2 db füstölt kocka
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 5 dkg kézi (dörzs) tarhonya
- 1 ek étolaj
- 1 ek liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- ízlés szerint tejföl tálaláshoz
Elkészítés
50 perc
A megmosott lencsét, feldarabolt zöldségeket, (zellert, karalábét nagyobb darabban), vöröshagymát egyben, fűszereket feltettem főni.
Közben az olajjal, liszttel, aprított fokhagymával, pirospaprikával rántást készítettem, hideg vízzel felengedtem, simára kevertem.
Amikor a lencse már kezdett szétmenni, hozzátettem a kézi tarhonyát, és hozzákevertem a rántást.
Korrigáltam a fűszerezést, és a vízmennyiséget, majd a tészta puhulásáig még főztem.
Tejfölt a tálaláshoz adtam, hogy akinek kell, az tehessen bele.
Jó étvágyat! 😊