Zöldséges lencseleves

Zöldséges lencseleves

Hozzávalók

4 adag

  1. 25 dkg lencse
  2. 2 db sárgarépa
  3. 1 db fehérrépa
  4. 1 db kis zeller
  5. 1 db kis karalábé
  6. 1 fej kis vöröshagyma
  7. 2 db füstölt kocka
  8. ízlés szerint só
  9. ízlés szerint bors
  10. ízlés szerint ételízesítő
  11. 5 dkg kézi (dörzs) tarhonya
  12. 1 ek étolaj
  13. 1 ek liszt
  14. 2 gerezd fokhagyma
  15. 1 kk pirospaprika
  16. ízlés szerint tejföl tálaláshoz

Elkészítés

50 perc

  1. A megmosott lencsét, feldarabolt zöldségeket, (zellert, karalábét nagyobb darabban), vöröshagymát egyben, fűszereket feltettem főni.

  2. Közben az olajjal, liszttel, aprított fokhagymával, pirospaprikával rántást készítettem, hideg vízzel felengedtem, simára kevertem.

  3. Amikor a lencse már kezdett szétmenni, hozzátettem a kézi tarhonyát, és hozzákevertem a rántást.

  4. Korrigáltam a fűszerezést, és a vízmennyiséget, majd a tészta puhulásáig még főztem.

  5. Tejfölt a tálaláshoz adtam, hogy akinek kell, az tehessen bele.

  6. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el