
Zsemlegombóc
Zsemlegombóc
Vadashoz, szalontüdőhöz kiváló köret.
Hozzávalók
6 adag
- 2 db zsemle
- 40 dkg liszt
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 e.k. olaj
- ételízesítő
- őrölt bors
- 2 db tojás
- só a főzővízbe
Elkészítés
45 perc
A nem túl friss zsemlét kisebb kockákra daraboltam.
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöttem. 180 fokon kb. 15 perc.A vöröshagymát apróra kockáztam, olajon megdinszteltem.
A többi hozzávalóval együtt, víz hozzáadásával nem túl kemény galuskatésztát kevertem, utoljára a zsemlekockákat is hozzá adtam.Enyhén sós vízbe szaggattam kanállal, 5 - 10 perc alatt lassan megfőztem. Előbb szűrőre szedtem, hogy lecsurogjon róla a víz.
Jó étvágyat! 😋